Hírek


Csiszár István ny. tűzoltó alezredes 90 éves

2019-08-29 18:42:06

Csiszár István ny. tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség tiszteletbeli tagja, a napokban töltötte be 90. életévét. A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke lakásán köszöntötte ebből az alkalomból.

Pista Bácsi hosszú tűzoltói hivatást betöltve (nagyapja, édesapja is önkéntes tűzoltó volt, fia hivatásos tűzoltóként lett szintén nyugdíjas) a nyugdíjkorhatár elérésekor 1984-ben ment nyugdíjba, de a kapcsolata a tűzoltókkal továbbra sem szakadt meg. Nyugdíjas éveiben folytatta a tűzoltóságok múltjának felkutatását, így Fejér megyei tűzoltók történetét társszerzőként, a megyei szövetség történetét és a Fejér megyei tűzoltóságok vezetőinek életét, a székesfehérvári régi tűzoltólaktanya történetét önállóan dolgozta fel. Ezek könyv formájában is kiadásra kerültek. Elkötelezett megyénk tűzoltói irányában, számos kezdeményezője tűzoltó múltunk nagy öregjeiről történő megemlékezéseknek, róluk közterület elnevezésének szorgalmazója. Szívesen tartott és tart a mai napig tájékoztatókat felkérés esetén a tűzoltók történetéről. Rendszeresen meghívást kap a tűzoltó szervezetektől a jelentősebb eseményekre, melyeknek szívesen eleget is tesz.

Köszöntjük Csiszár István ny. tűzoltó alezredest, Pista Bácsit 90. születésnapja alkalmából! Kívánjuk, hogy még hosszú ideig, jó egészségben tudja segíteni tűzoltóinkat múltjuk megismerésében!

 

javasolt link:

www.youtube.com/watch?v=Adpke46pCVc&t=27s

 

 


Kapcsolódó képek:

Vissza