Fejérből is érkezetek Szabolcsba önkéntesek

2019-07-09 09:59:53

Tetőket bontott meg, fákat csavart ki, villanyvezetékeket szakított le a szélviharral kísért heves zivatar június végén az ország keleti részén. A vihar leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtotta, ahonnan több mint kétezer-ötszáz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez.

A károk minél gyorsabb és hatékonyabb elhárítása érdekében összefogtak az önkéntesek is, kiemelkedő helytállásukat emléklappal köszönték meg. Fejér megyéből a járási önkéntes mentőcsoportok tagjaként a bicskei, a dégi és a martonvásári önkéntes tűzoltók, valamint az Ercsi Polgári Őrség Egyesület tagjai június 29-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe utaztak és két napon át segítették a kárfelszámolást, tetőket fóliáztak le, kidőlt fákat daraboltak fel motoros láncfűrésszel. Helytállásukat dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója emléklap adományozásával köszönte meg, amelyet Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adott át Gaál Tamás tűzoltó őrnagynak, az önállóan is beavatkozó martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület mentorának és Egerszegi Andrea tűzoltó zászlósnak, a bicskei önkéntes tűzoltóság tagjának július 8-án Székesfehérváron.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, Fejér MKI