Hírek


Taggyűlés Fehérvárcsurgón

2019-04-01 16:56:23

A taggyűlés elfogadta az elnök, a tűzoltóparancsnok, az ifjúsági vezető, és a gazdasági vezető beszámolóját, a közhasznúsági jelentést, majd sor került a tisztújításra.A taggyűlés nyílt szavazással választotta meg a következő öt év időtartamra Rigó Dávidot elnöknek, Mihály István ny. tűzoltó századost tűzoltóparancsnoknak, Lehota Andrást elnök-helyettesnek, Kerekes Anikót ifjúsági vezetőnek, Kiss Juditot gazdasági vezetőnek.A leköszönő elnök Jakubek Tibor megköszönte az egyesület tagjainak az együtt töltött sikeres éveket, az önkormányzatnak a támogatást és eredményes munkát kívánt az új elnökségnek, az egyesületben továbbra is tag marad.

 

Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2019. március 30-án tartotta éves taggyűlését. A taggyűlésen megemlékeztek az újjáalakulás óta eltelt 10 év eseményeiről. A tűzoltó egyesület 2009-ben üres szertárral és 43 lelkes önkéntessel alakult újjá, majd szakmai képzéseken megszerezték az alapfokú tűzoltói képesítést, Etyek önkormányzattól használatra kapott Magirus gépjárműfecskendővel kezdték meg a tűzoltói feladatok ellátását. A szomszédos települések önkéntes tűzoltó egyesületeitől is számos segítséget kaptak, Csókakő ÖTE, Mór ÖTE, Iszkaszentgyörgy ÖTE, Lajoskomárom ÖTE, Fehérvári Önkéntes Tűzoltók, valamint számos gazdasági szervezet támogatásával sikerült a legfontosabb tűzoltó felszerelésekhez hozzájutniuk. Jelentős anyagi támogatást kaptak évről-évre Fehérvárcsurgó képviselő testületétől. Központi pályázattal és vállalkozói támogatással sikerült egy használt IFA gépjárműfecskendőt megvásárolni, így a kölcsön tűzoltó gépjárművet lecserélni olyan tűzoltó gépjárműre, amely már oltóvizet is tud szállítani, bár ez a jármű ma már 32 éves és cserére szorul. Osztrák önkéntes tűzoltói támogatással jutottak hozzá egy FORD Tranzit típusú orrszivattyús tűzoltó autóhoz, amely szintén szépkorú, most 42 éves.

Fontosnak tartották az utánpótlás biztosítását, ezért ifjúsági tűzoltó szakkőrt szerveztek, rendszeresen tartanak a helyi általános iskolában bemutatókat. Az ifjúsági tűzoltóikkal több alkalommal vettek részt a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett országos ifjúsági versenyen. A fiatal tűzoltók részére már ötödik éve szerveztek nyári tábort, decemberben Mikulás napot, és több alkalommal rajzversenyt.

Tíz év folyamatos és jó színvonalú munkájukkal ma már tagjai a járási és a megyei mentőszervezetnek, és sikeresen szerepeltek a minősítési gyakorlatokon.

Mára már elérték, hogy Fehérvárcsurgó képviselő testülete, a település polgárai ismerik és elismerik önkéntes tűzoltóik áldozatos munkáját.

Az egyesület vonulásai 2018-ban

2018 .március 02.      Műszaki-mentés  Dózsa utca

2018. március  29.       Műszaki-mentés 

2018. április    18.       Téves jelzés Dózsa 79/A

2018. május     13.        Műszaki-mentés  Deák F 48.  

2018. május     29.        Tűz Dózsa 131-133  

2018. augusztus 11.     Műszaki-mentés Gányás dülő

2018. szeptember 03.   Tűzeset Rákhegy Kincsesbánya      

2018. november 24.     Bodajk Rigós utca

 

Az önkéntes tűzoltói feladatok ellátása jelentős szervező munkát követelt meg az egyesület elnökétől Jakubek Tibortól, a tűzoltóparancsnoktól Mihály István ny. tűzoltó századostól, Lehota András elnökhelyettestől, Kerekes Anikó ifjúsági vezetőtől és Kiss Judit gazdasági vezetőtől.

Taggyűlésen Jakubek Tibor elnök köszöntője után megválasztották a Választási Bizottságot, Filótás Istvánt, Kovács Zoltánt és Szabó Gabriellát, akik Szabó Gabriellát választották maguk közül a Választási Bizottság elnökének, majd a bizottság megkezdte a választás előkészítését.

A taggyűlés elfogadta az elnök, a tűzoltóparancsnok, az ifjúsági vezető, és a gazdasági vezető beszámolóját, a közhasznúsági jelentést, majd sor került a tisztújításra.

A taggyűlés nyílt szavazással választotta meg a következő öt év időtartamra Rigó Dávidot elnöknek, Mihály István ny. tűzoltó századost tűzoltóparancsnoknak, Lehota Andrást elnök-helyettesnek, Kerekes Anikót ifjúsági vezetőnek, Kiss Juditot gazdasági vezetőnek.

A leköszönő elnök Jakubek Tibor megköszönte az egyesület tagjainak az együtt töltött sikeres éveket, az önkormányzatnak a támogatást és eredményes munkát kívánt az új elnökségnek, az egyesületben továbbra is tag marad.

A meghívott vendégként vett részt a taggyűlésen Molnár József tű. alezredes a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Ágoston Gábor a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Rideg Norbert tű. százados székesfehérvári tűzoltóparancsnok-helyettese, Weiger Lajos Csókakő ÖTE elnöke, Rabóczky Zsolt tű. százados.

Molnár József elnök úr köszöntötte a taggyűlés résztvevőit, elismerően szólt az egyesület elmúlt évi munkájáról, gratulált az új elnökségnek, majd átadta a Magyar Tűzoltó Szövetség szolgálati érmeit.

40 éves szolgálati érmet kapott:

Pintye Csaba

10 éves szolgálati érmet kaptak:

Belopotoczky Árpád, Guti József, Guti Józsefné, Guti József Márk, Jakubek Tibor, Kerekes Anikó, Keresztes András, Kovács Zoltán, Lehota András,  Mihály Istvánné, Mihály Jánosné, Mócher József, Orsor József, Rigó Dávid, Sasvári István, Szabó Gáborné, Truszek Péter, Tuba Gyöngyí, Zámbó Krisztián

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség 2019. március 09-i közgyűlésén vette át

a 60 éves szolgálati érmet Guti István,

a 30 éves szolgálati érmet Mihály István ny. tűzoltó százados

a 10 éves szolgálati érmet Jakubek Tibor

 

fotók: Hach Lászó és Fehérvárcsurgó ÖTE


Kapcsolódó képek:

Vissza