Több beavatkozás a múlt héten

2022-07-25 09:17:08

A csákvári és martonvásári önkéntes tűzoltók beavatkozásáról adunk hírt.

Július 21-én a kora délutáni órákban érkezett a segélykérő hívás, hogy Csákváron a Nagyhegyen lucernabála ég. A július 20-án történt tűzesethez a csákvári önkéntes tűzoltók és a székesfehérvári hivatásosok indultak el segítséget nyújtani. Összesen hat darab bála égett, a tűz átterjedt az aljnövényzetre is. A lángokat három, úgynevezett gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a tűzoltók, amelyek nem tudtak továbbterjedni egy közelben lévő melléképületre. A területen lévő lovakat a tulajdonos biztonságos távolságra vezette a tűztől.

Egy körülbelül kétezer bálából álló kazal gyulladt ki Ráckeresztúr határában jún. 19-én. A tűz átterjedt a környező száraz fűre is. A lángokat öt vízsugárral és egy munkagép segítségével az érdi és a fővárosi hivatásos, továbbá a martonvásári önkéntes tűzoltók határolták körül, majd fékezték meg. A helyszínen a bálák körül munkagéppel védősáncot alakítottak ki, egy raj pedig biztosítja a területet.