Hírek


Válogatás: beavatkozások a múlt héten

2022-01-25 08:55:53

A megyei önkéntes és önkormányzati tűzoltók számos esetben avatkoztak be a múlt héten, ebből adunk egy kis ízelítőt.

Hétfőn este jelzés érkezett, hogy egy családi ház kéményének belsejében a lerakodott korom ég Bodajkon. A helyszínre a Bodajk ÖTE 7 fővel vonult, kiérkezés után a kazánban lévő tüzelő anyagot eltávolították. A tűz a lakóépületre szerencsére nem terjedt tovább. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Önkéntes és hivatásos tűzoltók fékeztek meg egy lakástüzet kedden kora este a Fejér megyei Szabadbattyánban. A körülbelül százötven négyzetméteres, tetőtér-beépítéses családi háznak a tetőszerkezete és szigetelése égett. A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz és a sárszentmihályi egyesület önkéntesei több vízsugárral fojtották el. A folyamatos oltóvízellátás érdekében a megyeszékhelyről és Siófokról is érkezett egy vízszállító. A beavatkozás idejére a Fejér Medic egyesület önkéntesei látták el az egészségügyi biztosítást a helyszínen. A tűzben a cserépfedésű tetőszerkezet kétharmada megsemmisült. Személyi sérülés nem történt.

Fákat csavart ki az erős szél kedden Fejér megyében. A tűzoltókat rövid idő alatt több mint húsz helyszínre riasztották. A legtöbb bejelentés Székesfehérvárról és a közeli településekről érkezett. A megyeszékhelyen a kidőlt fák családi ház tetőszerkezetét, parkoló személygépkocsit és lakóház kerítését is megrongálták. A 7-es főúton, Kápolnásnyéknél egy teherautó ponyvás pótkocsiját borította fel a szél. Sárosdon egy vályogház fala repedt meg, ezért az épület három lakójának az önkormányzat biztosított szállást. A viharkárok felszámolásában a megye hivatásos egységei mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is részt vettek. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. Baracskán az Akácos utcában, egy ház melletti lemezgarázst felborított a szél. A martonvásári önkéntes tűzoltók avatkoztak be. (fotó: Martonvásár ÖTE)

Fehérvárcsurgón a Széchenyi utca elején hétfőn egy leszakadt légkábelhez riasztották a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltókat. Az egyesület 4 fővel vonult a helyszínre, majd az időközben kiérkező székesfehérvári hivatásos egységgel a kábelt átmenetileg rögzítették.

Vissza