Tizenegy alkalommal avatkoztak be Fejér megye tűzoltói a vihar miatt

2021-10-27 21:34:50

Fejér megye tűzoltói összesen tizenegy alkalommal avatkoztak be az erős szélben kidőlt fák, lehasadt ágak miatt csütörtökön. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. Velencén egy tíz méter magas fenyő dőlt kerítésnek és egy családi háznak. A velencei önkéntes tűzoltók a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs egységével darabolták vissza a fát. Dunaújvárosban egy általános iskola udvarán dőlt meg balesetveszélyesen egy körülbelül tizenhat méter magas nyárfa. A gyökérzete mellett a talaj felpúposodott, a szélben mozgó törzsét pedig egy betonkerítés támasztotta. A város hivatásos tűzoltói emelőkosaras járműből teljesen visszagallyazták a fát, ezzel a balesetveszélyt megszüntették. A beavatkozás során az iskola diákjai az épületben tartózkodtak, a délutáni napközis foglalkozás zavartalanul zajlott.