Nemzetközi Tűz- és Árvízvédelmi Tábor 2019

2019-08-08 06:15:09

2019. július 15-e és 19-e között zajlott a „Nemzetközi Tűz- és Árvízvédelmi Tábor” a vajdasági Magyarkanizsán, a Tiszaparton több, mint harminc gyermek és 8 felnőtt nevelő részvételével 5 Önkéntes Tűzoltó Egyesületből.

A nemzetközi táborba a magyarországi Tolna város ÖTE, a vajdasági Törökfalu ÖTE, Martonos ÖTE és Oromhegyes ÖTE, valamint az erdélyi máréfalvi Forrás ÖTE tagságából érkeztek a gyerekek és a nevelők.

A táborban a gyerekek a játékok mellett gyakorlatban és elméletben is elsajátíthatták a tűz- és árvízvédelmi tudnivalókat. Ezenfelül elsősegályoktatásban is részesültek. A helyi tűzoltó otthont is meglátogatták, valamint egy hajókiránduláson is részt vehettek, ahol a Tisza folyót nézhették meg vízről és hallhattak történetéről, az áradásokról, valamint megtekinthették veszélyes partszakaszait.

A táborban a gyerekek azt is láthatták, hogyan kell vészhelyzet esetén cselekedni. Csütörtökön például két tűzoltóautó robogott  szirénázva a táborhoz, hogy bemutassák a gyerekeknek, hogyan is kell egy szimulált égő autót helyesen eloltani.

Az egyhetes tábor fő szervezői  a magyarországi Tolna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és szerbiai/vajdasági Törökfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület voltak, akik határon átnyúló testvéregyesületekként a Nemzeti Együttműködés Alap-nál (NEA) adtak be közösen nyertes pályázatot a tábor megvalósítására, melyet teljes mértékben ebből az összegből sikerült megszervezni és lebonyolítani.