Hírek


Bevetések a múlt héten

2019-05-22 09:09:36

A múlt hét megyénkben sok tűzoltónak adott munkát: ezúttal a bodajki, a velencei és a csákvári önkéntesek munkájáról számolunk be.

Baleset a 81-esen

Lesodródott az útról és a tetejére borult egy személygépkocsi május 17-én délután a 81-es főúton, a fehérvárcsurgói bekötőút közelében. Az autó vezetője ki tudott szállni a járműből. A székesfehérvári hivatásos és a bodajki önkéntes tűzoltók csörlővel kerekeire állították és kihúzták az árokból a járművet, majd áramtalanították. A gépkocsi sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Fotó: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Kidőlt fa Velencén

Május 16-án a velencei önkéntes tűzoltókat a Béke utcába riasztották, ahol egy fa dőlt a kerítésre. A pusztaszabolcsi tűzoltókkal együtt a veszélyt sikeresen elhárították.

Fotó: Velence ÖTE / Facebook

 

Túl van az első bevetésen a csákvári Mahindra gyorsbeavatkozó

Az erős szélben kidőlt fák, meglazult légkábelek miatt hat alkalommal riasztották május 13-án Fejér megye tűzoltóit. Polgárdinál, Csákvárnál, Csákberénynél és Kislángnál a gépjármű-közlekedést akadályozó fákat motoros láncfűrésszel darabolták fel, majd rakodták le az útról a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók. Csákvár közelében, a zámolyi körforgalom irányába egy száraz fa dőlt az útra, amelyet félpályán lezárt. A csákvári önkéntes tűzoltók a múlt héten átvett új gyorsbeavatkozóval érkeztek a helyszínre, és egy motorfűrésszel rövid időn belül megszüntették a veszélyhelyzetet.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség

Vissza